JAAROPLEIDING ‘DE POPPEN AAN HET DANSEN’

Poppen aan het dansenKinderen staan (ook in een familieopstelling) vaak nog onbevooroordeeld ten opzichte de ‘grote mensen’ wereld. In hun spel met poppen en knuffels kunnen ze wegdromen in hun denkbeeldige wereld. Daarin kunnen ze onbevangen hun standpunten kenbaar maken. Iedereen heeft – bewust of onbewust – herinneringen aan zijn jeugd. Aan de manier waarop toen nog onbevangen oplossingen voor problemen werden gevonden. Aan knuffels hebben de meeste mensen (positieve) herinneringen.
Knuffels kunnen daardoor helpen om een ander zicht te krijgen op een conflict of probleem dat je op dit moment in jouw leven meemaakt. ‘De Poppen Aan Het Dansen’ is een bijzondere vorm van familieopstellingen.

Jaaropleiding 

In de jaaropleiding met familieopstellingen ‘De Poppen Aan Het Dansen’ krijg je als deelnemer de gelegenheid om te leren hoe je met behulp van knuffels een ander inzicht kan krijgen op een probleem of situatie. Je kunt dat toepassen voor jezelf, maar ook voor mensen in je omgeving of bij jouw (toekomstige) klanten. Het kan dan gaan om een situatie die ze op dit moment in hun leven ervaren. Bijvoorbeeld een relatieprobleem, een scheiding, een conflict op het werk, een familieprobleem. Daarbij vormen poppen, knuffels, de drager van de problematiek. De client is zelf namelijk geen actief deel van de familieopstelling. Wel de aandrager van de elementen en de omstandigheden die een rol spelen.

De opleiding bestaat oorspronkelijk uit 8 dagen familieopstellingen die gecomprimeerd zijn naar een halfjaaropleiding van 4 weekeinden (zaterdag / zondag). Elke trainingsdag wordt een korte inleiding gegeven op de theoretische achtergronden, de werking en resultaten met ‘De Poppen Aan Het Dansen’. Het belangrijkste onderdeel is: al doende leren. Het opdoen van ervaring met deze innovatieve methodiek, is het hoofdbestanddeel van wat we met elkaar gaan doen. Dat betekent dat er ruim gelegenheid is om je eigen uitdagingen aan de orde te stellen!

In september 2017 zal de volgende familieopstellingsopleiding van start gaan. Voor de algemene voorwaarden voor opleidingen zie rechtsonder op de website (desktop) of onderaan (op mobiele versie).

Ja, ik meld me aan voor de opleiding 2017 “Poppen aan het Dansen”

 

Om het certificaat van opleiding familieopstelling te ontvangen dien je alle weekeinden aanwezig te zijn. Jouw investering voor deze unieke opleiding is € 1.395 op basis van zelfverzorging (maw je neemt je eigen eten en drinken mee). Hiervoor kan je 8 dagen genieten van het werken met onze knuffels, of je eigen aangeschafte knuffelset. De kosten voor de accommodatie, trainer(s) en werkboek zijn inbegrepen. De betaling is vooraf en niet restitueerbaar.

Na het behalen van het certificaat bestaat onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om stage familieopstelling te lopen binnen het beschikbare begeleidings- en opleidingsaanbod van Thuis In MensEnWerk / PersonalCoaching.nl.

De data zijn allen op zaterdag/zondag van 9:30 – 17:30 uur.

Voor de algemene voorwaarden voor opleidingen zie rechtsonder op de website (desktop) of onderaan (op mobiele versie).

Ja, ik meld me aan voor de opleiding 2017 “Poppen aan het Dansen”

Voorbereidende workshop

Vooraf wordt er een kennismakingsworkshop gehouden.

Alle dagen worden gehouden op onze locatie in Breda. Voor de algemene voorwaarden voor opleidingen zie rechtsonder op de website (desktop) of onderaan (op mobiele versie).

Ja, ik meld me aan voor de opleiding 2017 “Poppen aan het Dansen”

Achtergrondinformatie

Nieuwe manier van kijken

De Poppen Aan Het Dansen is een nieuwe manier van kijken naar de mens in zijn omgeving. Het is een bijzondere vorm van het opstellen van mensen en objecten, gebaseerd op o.a. theorieën van Bert Hellinger (familieopstellingen), Andries Baart (presentietheorie), Sander Bloemendal (vertragingsanalyse). Deze diagnose- en helingstechniek is ontstaan in de praktijksamenwerking van Nika Leunens (BE) en Eelco van der Wal (NL) die samen zo’n 12 jaar aan deze methodiek van familieopstelling hebben gewerkt. Door deze methode kunnen aantoonbaar sneller resultaten behaald worden dan voordien.

De familie als vertrekpunt

Iedereen maakt deel uit van een familie, waarin ieder van ons een eigen plek heeft. In je gezin, jouw familie liggen je wortels en die kunnen ervaren en erkend worden. De relaties binnen een familie hebben een onderlinge, energetische dynamiek.

Deel uitmaken van een familie betekent in oorsprong:

  • Je verbonden weten met hen die je zijn voorgegaan;
  • Dankbaar zijn voor al het goede dat via onze ouders en voorouders naar ons toegekomen is;
  • Accepteren wat moeilijk en pijnlijk is;
  • De verantwoordelijkheden kennen, die met je eigen plaats in het systeem verbonden zijn.

Ons levenspad

Dit alles vormt onze bagage waarmee we de wereld ingaan, op weg naar onze eigen bestemming. Ervaar je die wortels niet of onvoldoende, dan ga je ‘gehandicapt’ door het leven en verzand je vaak in pogingen bij anderen te halen, wat je in jouw ‘systeem’ niet hebt gekregen, niet hebt gevonden of niet hebt geaccepteerd.

Opstellingen helpen je om de juiste bagage mee te nemen op je verdere weg. 

Niet alleen toepasbaar op families!

Een familie is een bijzondere groep personen. Maar in elke groep zit een cultuur, een geschiedenis, een energiesysteem.

Teams

Groeps- of teamopstellingen helpen je de juiste plaats in de groep te vinden en in te nemen. Vaak nemen we echter een andere plaats in dan die ons toekomt. We nemen verantwoordelijk­heden op ons die de onze niet zijn en raken op deze manier met andere leden uit het systeem geïdentificeerd en verstrikt. Deze processen verlopen grotendeels onbewust. Eén van de krachten van onze contextuele opstellingen is om deze verstrikkingen aan het licht te brengen en de ordening ten opzichte van anderen te herstellen. Daardoor blijken teams effectiever en efficiënter te gaan functioneren. Voor de algemene voorwaarden voor opleidingen zie rechtsonder op de website (desktop) of onderaan (op mobiele versie).

Ja, ik meld me aan voor de opleiding 2017 “Poppen aan het Dansen”

Foto: Unsplash, created by Leo Rivas Micoud