Depressie en stemmingswisselingen

Statistisch gezien maken 1 op de 5 mensen tijdens hun leven een depressie mee. Een depressie geeft beperkingen op het gebied van werk, relaties, vrije tijd, gezondheid,… Voor velen is het enorm frustrerend dat, ondanks alle inspanningen, de depressieve gevoelens toch de kop op blijven steken.

Volgende gevoelens en gedachten zijn herkenbaar bij depressie of stemmingswisselingen:

  • Zich dagelijks neerslachtig, somber en deprimerend voelen
  • Geen of nauwelijks belangstelling hebben in aangename activiteiten
  • De zin van het leven niet meer zien
  • Het gevoel geen nut meer te hebben voor wie of wat dan ook

 

Volgens de reguliere zienswijze, kunnen alle depressies en stemmingswisselingen onder de psychische pathologie vallen. In geval van verklaarbare ziekte kan een psychiater uitkomst bieden. In geval de persoon in kwestie zich psychisch niet ziek voelt en vooruit wil zonder pillen of psycholoog telt voor ons de motivatie en bereidwilligheid tot veranderen. Daarin zit de kern tot verandering.

Depressieve gevoelens en gedachten kan je stap na stap afbouwen. Via PersonalCoaching.nl kom je erachter hoe bepaalde mechanismen je keer op keer in de val lokken. Je leert deze mechanismen de baas te zijn (onder andere door middel van cognitieve gedragstherapie). Het resultaat, dat deze mechanismen jou niet langer meer beheersen, brengt opluchting en innerlijke vreugde. 

Neem nu contact met ons op om hierover verder te praten!